22 Maj 2022
-
9:00

Vi söker föreståndare för HVB

Enhetschef inom social omsorgKommun: Södertälje Omfattning: HeltidVaraktighet: TillsvidareAnställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställningKvalifikationerArbetslivserfarenhetMeriterandeEnhetschef inom social omsorg -  2-4 års erfarenhetKörkortKravB

Länk till annons
Lyssna på texten

Om jobbet

HVB-Föreståndare, Mikaelgården, Järna.

Föreningen Mikaelgården bedriver Waldorfskola 1-9 samt boende inom HVB och LSS, för barn och ungdomar. Som Sveriges äldsta antroposofiska verksamhet har vi funnits i 88 år och är sedan start idéburet och icke vinstdrivande. Vi är en verksamhet som tar erfarenhet, visdom och beprövad kunskap med oss in i den moderna tiden. Våra elever har ofta olika neuropsykiatriska diagnoser och vi praktiserar lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och holistiskt tänkande.

Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats i en naturskön, rogivande miljö med vacker arkitektur och stämningsfulla lokaler. Vi har en platt organisation med gott samtalsklimat där hela människan får vara med på jobbet. Vi tror på att vi är starkare tillsammans, att ”team is everything” och vi samarbetar och stöttar varandra i svåra frågor. Vi strävar mot att ha en gemensam etisk kompass och att utvecklas som individer i vår yrkesroll och som människor. Som föreståndare arbetar du nära resterande ledning, som du även ingår i. Du har även ett team omkring dig med biträdande föreståndare och Enhetsansvariga, som alla även ingår i en större ledningsgrupp. Tjänsten innebär att få vara med och utveckla och kvalitetssäkra Mikaelgården för nutid och framtid. Vi har kontinuerlig handledning, vidareutbildning och friskvård, vi strävar efter ett hållbart arbetsliv.

Vi söker dig som vill ha ett mångsidigt arbete och vill göra skillnad i barn och ungdomars liv. Du kommer stå som tillståndsbärare för våra fyra HVB-enheter, därför söker vi dig som har en examen som socionom eller beteendevetare (eller liknande utbildning på minst 180 hp). Ett ytterligare krav är tidigare erfarenhet av målgruppen och vi ser även att du har erfarenhet av att arbetsleda och att du tar ansvar, är initiativrik och pålitlig. I tjänsten ingår att ha kontakt med myndigheter, vårdnadshavare, barn/ ungdomar, och andra aktörer som vi samverkar med. Som föreståndare säkerställer du att dessa kontakter och dokumentation sker kontinuerligt och enligt gällande lagstiftning. Rollen har tillsammans med verksamhetschef och övrig ledning, högst ansvar för kvalitet. Föreståndaren har ett övergripande ansvar för hur arbetet organiseras i boendehusen, medarbetarnas arbetsmiljö samt ledning av enhetsansvariga.

På Mikaelgården finns förutsättningar att ge barnen vad de behöver och vi följer varje barn efter behov och intresse. Den fysiska närheten till skolan gör att vi lättare kan samverkan kring barnen och på så sätt skapa en fin och meningsfull vardag för dem. Många rider varje vecka på någon av våra hästar. Hundar, höns, getter och åsnan Ivan finns med som stöd i barnens vardag. Man kan gräva i den biodynamiska odlingen eller vara delaktig i barnens trädgård som omväxling till klassrummet. På området byggs det kojor och linbana i skogen.

Som medarbetare på Mikaelgården berörs du ofta av de kulturella inslagen på platsen. De finns naturligt i arbetsdagen genom tex samlingar med musik, rörelse och poesi samt i de årliga festerna. Här får man, om man vill, leka på jobbet, och det uppskattas av barn och vuxna att vi kan mötas på en nivå där lek och allvar får finnas samtidigt.


Varmt välkommen med din ansökan!


Antagning och intervjuer sker fortlöpande. Ansökan innehållande ett kort personligt brev, CV och referenshänvisning eller eventuella frågor mailas till HR-ansvarig Ellen Wästfelt.

Varför Mikaelgården

Livet i skolan och boendena präglas av en varm och trivsam atmosfär med en tydlig dagsrytm. Där erbjuds rikliga möjligheter till social träning, men även övning i allt som rör det dagliga livets praktiska sidor. Vår grundläggande tanke är att stärka barnens/ungdomarnas inneboende förmågor och vi är övertygade om att det inom varje individ slumrar stora utvecklingsmöjligheter.  

På Mikaelgården finns sex boenden i nära anslutning till skolan. I varje boende bor 4-5 barn/ungdomar. Två av våra boenden har tillstånd enligt LSS och fyra har tillstånd för HVB.

Varje enskilt boende har en husansvarig som tillsammans med ett team av 6-7 medarbetare ansvarar för "sitt" boende.

Stor hänsyn tas till att varje elevs individuella behov tillgodoses. Alla barn har sin egen kontaktperson i boendet.

© 2022 Mikaelgården | Hemsida skapad av inosida webbyrå