Cyklisten 

Stämningen här på Mikaelgården består förstås av miljoner olika fragment som inte låter sig enkelt definieras. De som tillsammans skapar en tillvaro fylld av intryck, känsla, tanke, vilja, upplevelser att minnas och sånt som fladdrar förbi. Livet. Sammantaget bildas ett stråk som är berikande för de flesta som vistas här, på ett kort besök eller lever under många år – ett stråk av acceptans, tillt

Lyssna på texten

Han kommer cyklande med full fart och gör en rivstart med sin lilla cykel, efter att sekunden innan bromsat in med en bredsladd. ”Kolla mina nya däck, kolla vilka märken de gör...” ropar han lyckligt rakt ut. En yngre flicka som står och trampar rastlöst vid samlingssalen rynkar missnöjt på näsan ”men vaddå, det var ju precis krattat där”, medan en annan något äldre flicka fräser ifrån till henne att hon ska lägga av att gnälla så j-ligt. För att sedan högt heja på den lille cykeldesperadon ”vad duktig du är på att cykla så fort”, innan en medarbetare glatt kallar in till samlingen med dagens avslutande musikstycke. En rofylld stund medan höstlöven faller och tuppen galer. Allt finns på en gång. Energin som uppstår i mötet människor emellan, med djur och natur. För vissa går den på oftast på högsta varv, andra greppar sällan riktigt tag i den utan ställer sig avvaktande vid sidan om, medan vissa både gasar och bromsar samtidigt. Allt finns på en gång…  

Stämningen här på Mikaelgården består förstås av miljoner olika fragment som inte låter sig enkelt definieras. De som tillsammans skapar en tillvaro fylld av intryck, känsla, tanke, vilja, upplevelser att minnas och sånt som fladdrar förbi. Livet. Sammantaget bildas ett stråk som är berikande för de flesta som vistas här, på ett kort besök eller lever under många år – ett stråk av acceptans, tilltro och medmänsklighet. En stämning som ger hopp om ett gott liv, hur det än ser ut, ett liv präglat av meningsfullhet, trygghet och möjlighet att utvecklas i just din egen takt utifrån just dina villkor. Vare sig du är barn, ungdom eller vuxen medarbetare. En stämning som gör skillnad.  

Varför Mikaelgården

Livet i skolan och boendena präglas av en varm och trivsam atmosfär med en tydlig dagsrytm. Där erbjuds rikliga möjligheter till social träning, men även övning i allt som rör det dagliga livets praktiska sidor. Vår grundläggande tanke är att stärka barnens/ungdomarnas inneboende förmågor och vi är övertygade om att det inom varje individ slumrar stora utvecklingsmöjligheter.  

Stor hänsyn tas till att varje elevs individuella behov tillgodoses. Alla barn har sin egen kontaktperson i boendet som verkar för ett nära samarbete med skolan.

© 2022 Mikaelgården | Hemsida skapad av inosida webbyrå